
Kategorier
Sicilia
Olivenoljer fra Tenuta Rocchetta
Fra 1621 har Consiglio-familien dyrket oliven på gården deres Tenuta Rocchetta. Gården ligger i nærheten av det gamle Selinunte, en av de gamle hovedstedene i den sicilianske Magna Grecia. I dag dyrker Pierluigu Cresimanno med kone og barn, oliven fra ca 8 000 trær, for det meste Nocelara del Belice-oliven. De eldste trærne er fra oppstarten i 1621 og det har vært tradisjon i familien å plante en ny olivenlund når en ny arvtaker blir født.Kompetansen og lidenskapen for å lage den beste oljen er vidreført fra generasjon til generasjon. Dette har resultert i mange priser på viktige nasjonale konkurranser helt siden 1996.
Oliven dyrkes etter moderne teknikker for integrert skadedyrhåndtering med resultat at oliven og olje er uten kjemikalier eller sprøytemiddelrester. Grønne oliven høstes for hånd, strippes fra grenene i oktober og november for å garantere best kvalitet. Oliven blir kaldpresset i Tenuta Rocchettas moderne fabrikk innen timer etter høsting. Oljen tappes ufiltrert på flasker etter en periode med naturlig dekatering i rustfrie ståltanker lagret i familiens eldgamle hjem i Castelvetrano.
Consiglio-familien har en begrenset produksjon for verdens raffinerte gourmeter og matelskere.
Populære produktpakker

Sicilia

Tenuta Rocchetta Nuciddara 250 ml
Prisvinner! En av verdens fremste olivenoljer. Vunnet mange prestisjepriser fra 1996. 100% Nocellara del Belice. Håndplukket fra 100-400 år gamle trær. Område - Castelvetrano, Sicilia

Olio di Delia Blend 250 ml
Oliven Nocellara + Biancolilla. Kommer fra et ungt felt i en olivenlund på 1000 oliventrær som er ca. 15 år gamle.

Frantoio Consiglio 1000 ml
Oliven 100 % Noccelara. Olivensorten Nocellara del Belice er typisk for Sicilia. Olivensorten har sitt navn fra elvedalen Belice. Belice ligger vestlige delen av Sicilia mellom provinsene Palermo, Trapani og Agrigento.

Crescimanno Nuciddara 250 ml
Den kraftigste og mest intense oljen fra Tenuta Rocchetta. Oliventype Nuciddara ( Nocellara Belize oliventrær ca. 200 år gamle).

2021 Novello Crescimanno 250 ml
Årets Novello olje fra Sicilia og Tenuta Rocchetta er ankommet Norge. Årets høydepunkt for de som er glad i olivenolje.

TryOne Blend 250 ml
En unik blanding av de tre sicilianske nocellarene: Belice, Etnea, Messinises. Kommer fra et ungt felt i en olivenlund på ca. 1000 oliventrær ca. 15 år gamle

Tenuta Rochetta Biancolilla 250 ml
Biancolilla oliven har særegne egenskaper som settes høyt. Trærne er en av de eldste oliventrærne som er dyrket på Sicilia og skiller seg ut for sin høye produktivitet og høye tørkebestandighet. Oliven blir håndplukket fra trær av ulik alder.

Tenuta Rocchetta Agghiastru 250 ml
Agghiastru oliven (fra villtrær som er omtrent 500 år gamle!!)

Pianogrillo biological extra virgin oil 500ml
Pianogrillo Extra Virgin Olive Oil produseres organisk av Lorenzo Piccione i byen Chiaramonte Gulfi, i provinsen Ragusa, fra en lokal variasjon kalt Tonda Iblea. “Tonda” refererer til olivenes vakre runde form, og “Iblea” kommer fra Monti Iblei i sørøst p

Pianogrillo 250ml tin Quasimodo X-virgin oil
Produseres på ca 350 meter over havet på Sicilia. Lages primært på Tonda Iblea oliven. Frisk smak med klare assosiasjoner til grønt gress, artiskokk og ikke minst til grønne tomater.