Salami
Er det noe de kan lage i Italia, så er det gode salamier. Her finner du håndverksprodukter fra Piemonte med tradisjoner til det fulle.
Salami
Chorizo Tierras Altas 200g
En spesialitet fra Duroc-grisen. Chorizo lufttørket i omtrent 40 dager i høylandet. Fint koordinerte krydder og ren kjøttsmak. Tas ut av emballasje ca. 10-15 minutter før servering.
Trøffelsalami, Toscana 160g
Når du sier Italia, må du også si trøffel. Her i en herlig lufttørket salami fra produsenten Sapori della Valdichiana – et familiedrevet slakteri i Toscana som bruker kun lokale dyr og tradisjonelt toskansk håndverk i produksjonen av sine fantastiske prod
Chilipølse, Toscana 160g
Fra det familiedrevne Sapori della Valdichiana i det toscanske bakkelandskab, har vi her en fyrig lille salami krydret med chili. Den har en dejlig medium stærk, varm smag og passer perfekt både til paninien og som antipasti.
Hvitløksalami, Toscana 160g
Direkte fra Toscana og den lille tradisjonelle familiebedriften Sapori della Valdichiana, kommer denne lufttørkede salamien laget etter klassiske toskanske tradisjoner og lett krydret med hvitløk.
Fennikelsalami, Toscana 160g
Fra den lille tradisjonelle toskanske familiebedriften Sapori della Valdichiana har vi denne fantastiske salamien krydret med villfennikel. Laget på tradisjonell toskansk måte og med en nydelig balansert smak.
'Nduja
Nduja (n’duja), uttales "ndoia" er laget av svinefett, urter og chili fra Calabria, som gir den distinkte røde fargen. Brukes som pizzatopping eller i et tynt lag på toast. Prøv den gjerne sammen med paprika og spinat neste gang du skal lage pizza!
Salame soppressa all'aglio (hvitløksalami), skåret hos Smakslykke
En typisk spekemat fra Veneto, soppressa all'aglio, er ideell for de mest dristige ganer takket være den søte, men samtidig sterke smaken, på grunn av tilstedeværelsen av nykvernet hvitløk tilsatt herdeprosessen.
Salame Spinata Romana, skåret hos Smakslykke
Salame Spianata Romana er en typisk salami fra Lazio, kjennetegnet ved sin "flatede" form og søte og balanserte smak takket være en bukett med velbalanserte krydder.
Salame Ventricina, skåret hos Smakslykke
Salame Ventricina Piccante er ideell for de mest vågale ganer og elskere av sterke smaker.
Spinata Calabra Piccante, skåret hos Smakslykke
En spicy pølse fra calabria. Finmalt magert kjøtt smakssatt med calabrian chilies og krydder, fettet er ternet og blandet inn til slutt.
Salame con finocchiona (fennikelsalami), skåret hos Smakslykke
Det er en tradisjonell Toscansk salami laget på grovmalt kjøtt og spekk og frø fra villfenikkel.
Spianata al tartufo (trøffelsalami), skåret hos Smakslykke
Smak av god italiensk salami, beriket med biter av sorte trøfler. Du vil garantert like denne delikatessen
Chorizo Vela, skåret hos Smakslykke
Chorizo er en spansk spesialitet av 100% svin. Dette er en godt krydret salami med mye smak. Paprika gir den delikate rødfargen, og litt søte ettersmaken. Chorizo Vela Piccante er en salami du blir tørst av...
Salame Subalpino (felino), skåret hos Smakslykke
Felino er etter manges oppfatning Italias beste salami. Kjøttet skal komme fra de samme svinene som benyttes i produksjonen av parmaskinke.
Salame con cinghiale (villsvin), 500g
I området Maremma i Toscana lever det fremdeles vildsvin. Disse er basen for denne salamien som har en kraftig og delikat smak av det vilde livet. Skivene er mindre og konsistensen fast. En herlig og sjelden smaksopplevelse.
Salsiccia Napoli piccante ca 500g
Salsiccia Napoli Piccante Curva er preget av sin typiske "hestesko"-form. Dens spesielle herding består delvis av varm chilipepper, noe som gjør den ideell for de som elsker sterke smaker.
Salsiccia Siciliana Dolce ca 500g
Dette er en mild variant krydret med paprika, hel pepper, hvitvin og hvitløk.
Fuet Catalan 170 g
Fuet er en kjøttfull salami, og fettmarmoreringen kombinert med salt og krydder gir en godt balansert smaksopplevelse.