Blåmuggost
Blåmuggost har en myk, kremaktig konsistens med fyldig og aromatisk smak som kan variere fra mild til skarp. Osten modnes innenfra og ut ved hjelp av spesielle blåmuggkulturer. Det er nettopp dette som skaper de karakteristiske blågrønne årene i osten.
Blåmuggost
Gorgonzola dolce DOP
Italiensk tradisjonsrik blåmuggost med mild smak og mange bruksområder.
Roquefort Selection aop
Roquefort modnet av MonS i egne modningsrom i regionen. Roquefort lages på fåremelk og har en kraftig saltpreget smak. For mange den aller beste blåmuggosten.
Blåkoll - Grindal Ysteri
Blåkoll er en langtidsmodna blåmuggost med mye sødme og utprega nøttearoma. Den er laget på vintermelk, modnet minst et år og laget i svært begrensa mengdar. Blåkoll fikk supergull under NM i Ost 2021. Upasteurisert og laget på økologisk melk.
Gangstad Nidelven blå, verdens beste ost 2023
Kåret til verdens beste ost i oste-vm i Trondheim, 27 okt 2023. 4500 oster ble smakt på under Oste-VM i Trondheim spektrum. Tilbake som vinner sto en norsk blåmuggost.
Kraftkar
Vellagret blåmuggost som har vunnet flere internasjonale utmerkelser de siste årene, toppet av tittelen World Champion og Champion of Champions i 2016.
Råblå - Grindal Ysteri (økologisk)
Råblå har en lys gyllen ostemasse med vakker marmorering av blåmugg. Heftig duft av rå melk, modent høy, alger, syrlige toner – kompleks men behagelig! Munnfølelsen er kremet med tydelige krystaller nesten i retning av lett grynet.
Bleu del Moncenis
Bleu de Moncensis smaker kraftig og rikt med typisk muggostpreg. Et meget godt kjøp.
Fourme d´Ambert AOP
En blåmuggost på kumelk fra Auvergne i Frankrike. Litt mildere og kremete, denne treffer bredt.
Stilton Colston Bassett
Dette er en spesialutgave som kun ystes for, og i tett samarbeide med Neal’s Yard Dairy. Mens Colston Basset tradisjonelt yster Stilton med vegetabilsk løype brukes det kun animalsk løype i det vi kaller: «Stilton NYD etd». Pasteurisert
Hitra Blå, økologisk
Hitra Blå er en liten delikat blåmuggost av kumelk med ganske sterk og syrlig smak.