
Blåmuggost
Blåmuggost har en myk, kremaktig konsistens med fyldig og aromatisk smak som kan variere fra mild til skarp. Osten modnes innenfra og ut ved hjelp av spesielle blåmuggkulturer. Det er nettopp dette som skaper de karakteristiske blågrønne årene i osten.
Blåmuggost


Blåkoll - Grindal Ysteri
Blåkoll er en langtidsmodna blåmuggost med mye sødme og utprega nøttearoma. Den er laget på vintermelk, modnet minst et år og laget i svært begrensa mengdar. Blåkoll fikk supergull under NM i Ost 2021. Upasteurisert og laget på økologisk melk.

Roquefort Selection aop
Roquefort modnet av MonS i egne modningsrom i regionen. Roquefort lages på fåremelk og har en kraftig saltpreget smak. For mange den aller beste blåmuggosten.

Kraftkar
Vellagret blåmuggost som har vunnet flere internasjonale utmerkelser de siste årene, toppet av tittelen World Champion og Champion of Champions i 2016.

Blå Kjerringøy ca 300g, Kjerringøy ysteri
Upasteurisert blåmuggost fra Kjerringøy, litt nord for Bodø. Kjerringøy gård yster bare av melk fra egne kyr. Blå Kjerringøy har den unike kombinasjonen av å framstå som mild, men samtidig smaksrik.

Hitra Blå, økologisk
Hitra Blå er en liten delikat blåmuggost av kumelk med ganske sterk og syrlig smak.

Gorgonzola piccante DOP
Gorgonzola er en av Italias mest kjente oster og absolutt den mest berømte blåosten

Gorgonzola dolce DOP
Italiensk tradisjonsrik blåmuggost med mild smak og mange bruksområder.