
Blåmuggost
Blåmuggost har en myk, kremaktig konsistens med fyldig og aromatisk smak som kan variere fra mild til skarp. Osten modnes innenfra og ut ved hjelp av spesielle blåmuggkulturer. Det er nettopp dette som skaper de karakteristiske blågrønne årene i osten.
Blåmuggost


Roquefort CARLES
Minste lagringstid for denne osten er 90 dager. Den modnes i naturlige grotter i byen Roquefort i Frankrike.

Basajo
Sauemelksost fra meieriet Carpenedo i Veneto. Basajo tar navnet sitt fra Antonio Carpenedos barnebarn, som ikke kunne uttale det italienske ordet for ost "formaggio", men i stedet sa "basajo".

Dolomitico, blåskimmel modnet i øl 2,5kg
Blåmuggost modnet i øl i ca 2 måneder og overflatebehandlet med byggmalt. Bronse ved WCA 2023.

Blu 61
Spennende blåmuggost fra det innovative familiemeieriet Carpenedo i Veneto. Først lagret i 2 måneder alene og til slutt med den lokale venetianske dessertvinen Raboso Passito og tranebær.

Gorgonzola piccante DOP
Gorgonzola er en av Italias mest kjente oster og absolutt den mest berømte blåosten

Gorgonzola dolce DOP
Italiensk tradisjonsrik blåmuggost med mild smak og mange bruksområder.

Gangstad Nidelven blå, verdens beste ost 2023
Kåret til verdens beste ost i oste-vm i Trondheim, 27 okt 2023. 4500 oster ble smakt på under Oste-VM i Trondheim spektrum. Tilbake som vinner sto en norsk blåmuggost.

Kraftkar
Vellagret blåmuggost som har vunnet flere internasjonale utmerkelser de siste årene, toppet av tittelen World Champion og Champion of Champions i 2016.