
Nyheter
Nyheter


Guanciale skivet 2pk ca 160g, Edizioni Franchi
Guanciale i skiver er en hendig nyhet fra Riccardo Franchi. Guanciale er jo speket svinekjake. Kjakene blir krydret med pepper, urter og saltet i noen dager og deretter hengt til tørk i flere uker. Kuttes så i skiver og vakumeres som en 2 pakning.

Mangalica skinke 22mnd, skåret i skiver hos Smakslykke
Mangalica er en helt spesiell griserase med smakfullt kjøtt som skyldes fettinntrengning under grisens vekst. Rasen er fra Ungarn, men har blitt gjenopplivet av spanske skinkeprodusenter da rasen var i ferd med å dø ut.

Prosciutto Roma spekeskinke, skåret i skiver hos Smakslykke
"Prosciutto crudo" - lufttørket skinke. Den har en modningsperiode på rundt 8 måneder, hvor den klarer å utvikle så fine nyanser som bidrar til å gjøre den til en virkelig fin skinke for prisen.

Teruel-spekeskinke DOP 24 mnd, skåret i skiver hos Smakslykke
Lufttørket skinke fra Teruel, øst for Madrid, som er kjent for sine formidable skinker

Wildblumenkäse - Alpeost med villblomster
Ostene som har blitt modnet i 2 måneder dekkes med en blanding av spiselige markblomster og urter. Osten modnes videre og utvikler en smak der den naturlige og fargerike utsiden påvirker smaken i retning av et forsterket floralt og urtepreget smaksbilde

Rosenblumenkäse – Alpeost med roseblader
De 2 måneder gamle ostene dekkes med tørkede roseblader som ved videre modning tilfører osten en behagelig smakskombinasjon av håndverksost og en behagelig mild og delikat krydret smak fra rosebladene.

Tradition Grand Cru - Alpeost vasket med cider og aske
En nydelig balanse mellom det milde og det markante, med et hint av kjeller og noe nesten fruktig i ettersmaken. Tenk deg noe som minner om godt modnet fjellost, men med et friskt lite sting.

Beemster Gouda Truffle
Denne osten er lagret i 10 uker. Tross den korte lagringen har den rik og jordlig smak. Det brukes kun naturlig trøffel som gir den delikat smak og ikke dominant smak av syntetisk trøffel.