Fast ost
Fastost dekker et bredt spekter av oster, fra de smidige til de harde. Teksturen spenner fra glatt til grovkornet. Osten kan ha runde hull, være pipet eller massiv. Smaksspekteret er stort, fra aromatisk, nøtteaktig og søtlig, til syrlig, salt og smøraktig. De modnes som regel før de er spiseklare, og mange egner seg godt for lagring
Fast ost
Appenzeller Extra 12mnd
Hvis en tror at Appenzeller er en kjedelig ost bør en smake vår Appenzeller Extra lagret i minst 12 måneder. Kun de beste hjulene velges ut for lang lagring og kontrolleres av vår eminente leverandør og ostemodner Herve Mons.
Beaufort AOP
Beaufort er ypperlig til ostebordet, og kan brukes som snacks til aperitiff, i salat, som avslutning på et måltid, eller revet til gratinering. Den blir ofte benyttet som en av ingrediensene til osteretten Fondue.
Comté Reserve, tunnellagret i min 30 mnd!
En klassisk ost fra Jura-fjellene. Dette er en fantastisk ost ystet på rå melk av ku. Kun de beste ostene i området blir håndplukket av Mons, og modnet i en gammel togtunnel utenfor St. Haon, Delikat, mild og sødmefylt med en herlig nøttesmak!
Comté Reserve 18-24 mnd
En godt modnet Comté av høyeste kvalitet. Rik på smak, god sødme og krystaller.
Gruyère Reserve de Fribourg AOP 12-15 mnd
Gruyère er en velkjent fast ost laget av kumelk og har fått navnet fra byen Gruyère i Sveits. Vår utgave Gruyère er en virkelig bestselger.
Etivaz Alpage AOP 20mnd
L´Etivaz produserer primært i sommermånedene i Vaud Alpene i Sveits. Osten har AOC status, og totalt 72 bønder har mulighet til å levere melk til produksjonen. Vår utgave er Alpage og modnet i minimum 20 måneder. Har du ikke prøvd Etivaz så er det på tide
Vacherin Fribourgois Alpage AOP
Dette er en ost som lages av kun Alpage melk, altså melken fra kyr som beiter på sommerbeite i fjellene. En Gruyere-aktig ost, men yngre og mye saftigere! Tilgjengelig fra september og mot jul. Også en fantastisk smelteost.
Gouda 12 mnd, Old Stompetoren Black
Stompetoren Old er en gammel ost som har kunnet modnes naturlig i rundt 12 måneder. Stompetoren Old er herlig fyldig og krydret på smak.
Emmental Suisse aop 12mnd
Emmentaler kommer fra Emme dalen i regionen Bern. Den fikk AOC status så sent som i 2006.
Gouda 24mnd Reypenaer VSOP , Mons
Reypenaer VSOP Gouda er lagret i minst 2 år i gamle lagerhaller hos Wyngaard Kaas hvor osteduften er heftig men herlig. Melken er kun fra frittgående kyr og melken er svært rik på proteiner.
Gouda, Wilde Weide økologisk
En ganske enkelt fantastisk økologisk og upasteurisert gouda fra landet som først og fremst er kjent for sine industrioster. Gården fra 1700 tallet og meieriet til Jan og Roos van Schie ligger på øyen Zwanburgerpolder i det sørlige Holland.
Kaltbach creamy
Halvfast sveitsisk ost laget av pasteurisert kumelk med nøttepreget og aromatisk smak. Modnet i sandsteinsgruvene i Kaltbach.
Kaltbach creamy m/trøffel
Halvfast sveitsisk ost laget av pasteurisert kumelk med smak av trøffel. Modnet i sandsteinsgruvene i Kaltbach.
Landana gouda med grønn pesto
Konsistensen på pestoost er halvfast, men smidig, og smaken bærer tydelig preg av basilikum og hvitløk. Ved lagring vil ostemassen fremstå fastere, og smaken bli kraftigere.
Landana gouda med chili
Hollandsk fastost av Goudatypen, tilsatt chili. Smaken av chili er ikke for spiss eller markert, men den kjennes tydelig.
Landana gouda med wasabi
Hollandsk fastost av Goudatypen, tilsatt wasabi. Smaken av wasabi i denne osten er ikke like fremtredende og sterk som den vi kjenner fra sushi, men den er tydelig.
Asiago, DOP
Ost også kalt "pressato", lagret i 20 dager, produsert kun med pasteurisert helmelk, salt, melkesyregjæring og løpe. Den har en halvkokt, elastisk, myk pasta, med en hvit eller litt stråfarget farge, som smelter når den smakes.
Fontina DOP
Fontina lages av upasteurisert kumelk, og har sin opprinnelse ifra Valdostan fjellene i Aosta-dalen. Litt kraftig duft men en myk og fin konsistens med smak av nøtter.
Parmigiano Reggiano DOP 24mnd
Ekte parmesan kan identifiseres med at ordene Parmigiano-Reggiano er stemplet på skorpen av osten. Parmesan blir som regel revet, men kan også skjæres med en ostehøvel.
Parmigiano Reggiano DOP (Red cow) 30 mnd
Consorzio Vacche Rosse - C.V.P.A.R.R eller Consorzio Valorizzazione Prodotti dell'Antica Razza Reggiana som de egentlig heter lager parmesan fra de autentiske røde kuene fra området rundt Reggio Emilia
Provolone piccante
Provolone Piccante er en halvfast ost produsert av termisert kumelk. Osten ble opprinnelig laget kun i Syd-Italia, mens den i dag blir produsert over hele Italia. Piccante betyr at osten er modnet i minst 2–3 måneder og er mer smakfull enn Provolone Dolce
Provelone Dolce Classico
En klassisk ost laget på kumelk. Provolone Dolce er lagret i 2-3 måneder. Perfekt på sandwich og som smelteost.
Pecorino Romano DOP
Pecorinio Romano er sannsynligvis en av de eldste italienske ostene.
Pecorino med chili (Pecorino primosale peperoncino)
Søt og delikat med deilig duft og smak av chili. God balansert
Pecorini med pepper (Pecorino primosale Pepe Nero)
Den kan brukes både som bordost og på kjøkkenet. Pecorino kan kombineres med honning og syltetøy, utmerket som forrett eller annenrett i kombinasjon med andre retter
Pecorino Moliterno (trøffelpecorino)
Vår populære trøffelpecorino har en raus smak av trøffel, flotte svarte marmorsprekker igjennom hele osten. Sødmen fra osten kombinert med trøffelsmaken sitter lenge igjen i ganen.
Garstang engelsk cheddar
Engelsk cheddar har en tett ostemasse uten hullsetting og en ren, aromatisk og syrlig smak. Modningen foregår langsomt og en ost kan ligge ett år eller mer for å få den rette smaken.
Kerrygold Cheddar Mature White
Kerrygold Mature Cheddar er en god Irsk Cheddar lagret i 12 måneder, den har gode smelteegenskaper og lang ettersmak.
Brun Undredal, Undredal Stølsysteri
Brun Undredal er ein «brimost» laga av geitemyse, geitemelk og kufløte og kokt på ved, i pakt med tradisjonen.
Hitra Grotteost 8-12 mnd
Grotteosten fra Hitra Gårdsmat er en virkelig toppost. Osten en fast ost, upasteurisert og som modnes i grottene til Hitra Gårdsmat. Osten har en rik smak, gyllen farge og nøtteaktig aroma.
Høvding Sverre XO
Høvding Sverre XO er en meget velsmakende og lagret ost av typen tilsiter. Fin tekstur med mye umamismak. Lagret i minst 12 måneder.
Kvit Undredal - mellomlagra 3-6 mnd
Osten lages på nysilt råmelk tilsatt syrningskultur, løype og salt. Osten er en foredling av originaloppskriften ved at den er salta og modnet. Osten minner om slik man lager geitost lenger sør i Europa.
Sognakvitost - nylagra, Undredal Stølsysteri
2-3 mnd lagret versjon av osten
Stølsost Rueslåtten 15mnd i fjelltunnell, Rueslåtten Ysteri
Grottelagret i minimum 15 måneder. Laget på melk fra fjellbeite. Gyllengul farge. Preget av floral duft – smørblomst og nyslått høy – med svake søtlige toner.
Tone, Halvfast håndverksost laga på upasteurisert Jerseymelk, Jerseymeieriet
Tone er en håndverskost ystet på upasteurisert gårdsmelk på Jerseymeieriet. Osten er modnet i minimum 4 måneder.
Valdres ost Bufar
Prisvinnende, lagret fastost, ystet på stølsmelk fra Valdres.
Västerbottensost
Västerbottensost er en svensk stolthet laget på pasteurisert kumelk. Den har tradisjoner helt tilbake til slutten av 1800-tallet.
Wrångebäck PDO
Wrångebäcksost er en smaksrik hard ost produsert i henhold til den klassiske oppskriften som ble utviklet ved Almnäs på slutten av 1800-tallet og var forløperen til det som senere ble kjent som "svensk herrgårdsost". Økologisk.
Rabel Cabra m/rødvin
Rabel Cabra er en delikat fastost laget på pasteurisert geitemelk tilsatt spansk rødvin. Osten med sitt lekre utseende har den rette balansen mellom fyldig og frisk smak av geitost og rødvin.
Rabel Ibérico 2 mnd
Spennende spansk ost produsert på ku-, fåre-, og sauemelk.
Rabel Oveja m/chili
Osten kommer fra området Castilla La Mancha i Sentral-Spania. Dette er en fastost tilsatt chili Cayenne og chiliflak. Osten er modnet i 3,5 måneder.
Manchego Montescua Curado DOP 9-12mnd
En pasteurisert manchego modnet 9-12 mnd for en rikere smak.
Manchego Artequeso Viejo DOP 12mnd, upasteurisert
En av våre beste Manchego. Upasteurisert melk fra "manchega" sauer, opptil 14mnd lagring gir en kraftig og rund manchego!
Manchego 1605 DOP Råmelk
1605 Herencia er en Manchego laget på råmelk og lagret i 5 måneder. En av topprodusentene av Manchego.
Trøffel Manchego
En manchego med trøffel. Akkurat så godt som det høres ut!