
Fast ost
Fastost dekker et bredt spekter av oster, fra de smidige til de harde. Teksturen spenner fra glatt til grovkornet. Osten kan ha runde hull, være pipet eller massiv. Smaksspekteret er stort, fra aromatisk, nøtteaktig og søtlig, til syrlig, salt og smøraktig. De modnes som regel før de er spiseklare, og mange egner seg godt for lagring
Fast ost


Parmigiano Reggiano DOP (Red cow) 30 mnd
Consorzio Vacche Rosse - C.V.P.A.R.R eller Consorzio Valorizzazione Prodotti dell'Antica Razza Reggiana som de egentlig heter lager parmesan fra de autentiske røde kuene fra området rundt Reggio Emilia.

Parmigiano Reggiano DOP 24mnd S. Stefano
Santo Stefano ligger i Basilicagoiano nær Parma og har produsentnummer 2121. Har rykte for å være den aller fremste produsenten for langtidsmodnet Parmesan (Parmigiano Reggiano)

Pecorino Romano DOP
Pecorinio Romano er sannsynligvis en av de eldste italienske ostene.

Pecorino Moliterno (trøffelpecorino)
Vår populære trøffelpecorino har en raus smak av trøffel, flotte svarte marmorsprekker igjennom hele osten. Sødmen fra osten kombinert med trøffelsmaken sitter lenge igjen i ganen.

Comté Reserve Mons min 20-30 mnd
MonS håndplukker de fineste ostene og lagrer de videre i sine ostegrotter i en gammel togtunnel utenfor st. Haon.

Comté Reserve 18-24 mnd
En godt modnet Comté av høyeste kvalitet. Rik på smak, god sødme og krystaller.

Gruyère Reserve de Fribourg AOP
Gruyère er en velkjent fast ost laget av kumelk og har fått navnet fra byen Gruyère i Sveits. Vår utgave Gruyère er en virkelig bestselger.

Manchego Artequeso DOP raw milk, 12-14 months
En av våre beste Manchego. Upasteurisert melk fra "manchega" sauer, opptil 14mnd lagring gir en kraftig og rund manchego!

Manchego Montescua Curado DOP 8-10mnd
En pasteurisert manchego modnet 8-10 mnd for en rikere smak.

Trøffel Manchego
En manchego med trøffel. Akkurat så godt som det høres ut!

Høvding Sverre XO
Høvding Sverre XO er en meget velsmakende og lagret ost av typen tilsiter. Fin tekstur med mye umamismak. Lagret i minst 12 måneder.

Fontina DOP
Fontina lages av upasteurisert kumelk, og har sin opprinnelse ifra Valdostan fjellene i Aosta-dalen. Litt kraftig duft men en myk og fin konsistens med smak av nøtter.

Hitra Grotteost 8-12 mnd
Grotteosten fra Hitra Gårdsmat er en virkelig toppost. Osten en fast ost, upasteurisert og som modnes i grottene til Hitra Gårdsmat. Osten har en rik smak, gyllen farge og nøtteaktig aroma.

Appenzeller Extra 12mnd
Hvis en tror at Appenzeller er en kjedelig ost bør en smake vår Appenzeller Extra lagret i minst 12 måneder. Kun de beste hjulene velges ut for lang lagring og kontrolleres av vår eminente leverandør og ostemodner Herve Mons.

Emmental Suisse aop 12mnd
Emmentaler kommer fra Emme dalen i regionen Bern. Den fikk AOC status så sent som i 2006.

Kerrygold Cheddar Mature White
Kerrygold Mature Cheddar er en god Irsk Cheddar lagret i 12 måneder, den har gode smelteegenskaper og lang ettersmak.

Västerbottensost
Västerbottensost er en svensk stolthet laget på pasteurisert kumelk. Den har tradisjoner helt tilbake til slutten av 1800-tallet.