
Fast ost
Fastost dekker et bredt spekter av oster, fra de smidige til de harde. Teksturen spenner fra glatt til grovkornet. Osten kan ha runde hull, være pipet eller massiv. Smaksspekteret er stort, fra aromatisk, nøtteaktig og søtlig, til syrlig, salt og smøraktig. De modnes som regel før de er spiseklare, og mange egner seg godt for lagring
Fast ost


Parmigiano Reggiano 48 måneder – Montanari & Gruzza
Et kraftfullt ostemesterverk! Etter 48 måneders modning får Parmigiano Reggiano en intens, kompleks smak med tydelige krystaller og dype toner av nøtter, karamell og smør. En ekte delikatesse for de som søker noe ekstraordinært.

Parmigiano Reggiano 24 måneder – Montanari & Gruzza
En ung og elegant Parmigiano Reggiano med en perfekt balanse mellom kremet konsistens og frisk, nøtteaktig smak. Modnet i 24 måneder for en fyldig, men mild karakter – perfekt til antipasti, salater og som et delikat snack.

Parmigiano Reggiano Prodotto di Montagna 24mnd
Fra blomstrende fjellenger i den øvre Parma-dalen kommer en Parmigiano Reggiano i en klasse for seg. Her, hvor høst, vinter, vår og sommer setter sine unike preg på jorden og naturen, skapes en ost som bærer med seg duften av fjellblomster og nysilt melk

Cheddar Montgomery (Artesan Somerset), Neal´s Yard Dairy
Montgomery Cheddar lages på upasteurisert kumelk med tradisjonell animalsk løype. Cheddarkjennere er ikke i tvil – Montgomery er kongen av cheddar

Comté AOP Reserve min 40 mnd grottelagret
En sjeldenhet! Som en av få butikker i Norge har Smakslykke fått tilsendt et 44 mnd gammelt Comtehjul. Denne er helt unik og må oppleves! Vi har kun dette hjulet, så vær rask om du vil sikre deg en bit!

Die Rote Hexe 5-6 mdr.
Den sveitsiske alposten Rote Hexe lagres i 5-6 måneder. Den er kremet og lett krydret på smak og passer akkurat når osten ikke skal være for sterk, men heller ikke for kjedelig.

Die Alte Hexe 8 mdr / Supergold vinner oste-vm 2024
Den sveitsiske alpeosten Alte Hexe er den eldre søsteren til Rote Hexe. En delikat upasteurisert kumelksost laget av fersk melk fra lokale bønder. Kyrne beiter i stor høyde der gresset er frodig og fullt av urter.

Wilde Hilde
Wilde Hilde er en lett urteaktig, behagelig fyldig, sterk og sta ost fra meieriet Wängi.

Los Cameros 3-melksost m. rosmarin. 6 mnd
En lagret tremelksost med rosmarin - fra Làcteos Martinez i La Rioja, som lager de mest fantastiske spanske bondeostene.

Ubriaco d'Amore, (ost med Amarone druer)
Ost som er modnet i de velrenommerte Amarone druer. La Casearia bruker en halvmodnet Monteveronese d'Allevo kumelksost. En av de italienske perler som kun har blitt beriket ved modningen i Amarone. Det gir den en unik smak. Fra Veneto i Italia.

Beemster Gouda Aged 10 mnd, PDO Noord Hollandse Gouda
Modnet hos produsenten i minimum 10 måneder. Rik, kremet og samtidig frisk smak med deilig fedme og avstemt saltmengde. Et mildt tilskudd til osteserveringen, hever fredagstacoen de ekstra hakkene og gjør pizzatoppingen rikere og mer smaksrik.

Beemster Gouda Jalapeno
Intens forførende ost med et kick av Jalapeno. Perfekt for de som vil ha noe ekstra til burgeren, nachos, eller som snacks til et godt glass!

Beemster Gouda PDO XO 26 mnd
Osten er fast i konsistensen og med tydelige krystallutfellinger. Søtlige og nøtteaktige toner preger smaken. Tydelig i retning av smørkaramell. En ost som står seg godt alene i en osteservering matchet med en moden rødvin eller en riesling med restsødme.

Appenzeller Extra-Würzig
Appenzeller er både navnet og området hvor osten kommer fra. Rundt 1069 grunnla St.Gallen-klosteret provinsen Abbacella, nå kjent som Appenzeller.

Comté Extra 16-24 mnd
Langsom modning i hulene under St. Antoine fort i minst 16 måneder gir denne Comté sin helt spesielle smak slik at den skiller seg fra andre Comté oster.

Choix Gruyère AOP Extra 18 mnd. lagring
Denne eksepsjonelle osten er laget uten noen tilsetningsstoffer, hvor kvaliteten på melken er direkte påvirket av gresset som kyr beiter. Lagret i 18 måneder.

Choix Gruyère Reserve de Fribourg AOP 10 mnd
Gruyère er en velkjent fast ost laget av kumelk og har fått navnet fra byen Gruyère i Sveits. Vår utgave Gruyère er en virkelig bestselger.

Etivaz Alpage AOP 20mnd
L´Etivaz produserer primært i sommermånedene i Vaud Alpene i Sveits. Osten har AOC status, og totalt 72 bønder har mulighet til å levere melk til produksjonen. Vår utgave er Alpage og modnet i minimum 20 måneder. Har du ikke prøvd Etivaz så er det på tide

Emmental Fransk (Tom & Jerry osten)
Emmental er godt kjent takket være alle dens «øyne». Navnet er dannet med "Emme", en sveitsisk region og "tal", som betyr "dal".

Kaltbach creamy
Halvfast sveitsisk ost laget av pasteurisert kumelk med nøttepreget og aromatisk smak. Modnet i sandsteinsgruvene i Kaltbach.

Kaltbach creamy m/trøffel
Halvfast sveitsisk ost laget av pasteurisert kumelk med smak av trøffel. Modnet i sandsteinsgruvene i Kaltbach.

Landana gouda med grønn pesto
Konsistensen på pestoost er halvfast, men smidig, og smaken bærer tydelig preg av basilikum og hvitløk. Ved lagring vil ostemassen fremstå fastere, og smaken bli kraftigere.

Provolone piccante
Provolone Piccante er en halvfast ost produsert av termisert kumelk. Osten ble opprinnelig laget kun i Syd-Italia, mens den i dag blir produsert over hele Italia. Piccante betyr at osten er modnet i minst 2–3 måneder og er mer smakfull enn Provolone Dolce

Provelone Dolce Classico
En klassisk ost laget på kumelk. Provolone Dolce er lagret i 2-3 måneder. Perfekt på sandwich og som smelteost.

Pecorino Romano DOP
Pecorinio Romano er sannsynligvis en av de eldste italienske ostene.

Pecorino Toscano Semi
Pecorino Toscano Semistagionato fra Caseificio il Fiorino. En middels gammel Pecorino laget med melk fra lokale Maremma sauer.

Pecorino med chili (Pecorino primosale peperoncino)
Søt og delikat med deilig duft og smak av chili. God balansert

Pecorini med pepper (Pecorino primosale Pepe Nero)
Den kan brukes både som bordost og på kjøkkenet. Pecorino kan kombineres med honning og syltetøy, utmerket som forrett eller annenrett i kombinasjon med andre retter

Pecorino nel Fieno, høyinnpakket
Siden 1985 har Romagna Terre valgt ut og produsert de beste tradisjonelle ostene laget av sauemelk fra Emilia Romagna. Denne osten, nel fieno dekket med høy, har en ren sauemelksmak med et hint av høyet den ble modnet med. Modnet ca. 2-3 måneder.

Pecorino al Tartufo
Caseificio Il Fiorino bruker utelukkende lokal melk til sin osteproduksjon, dvs. melk fra sauene i Maremma-området i Toscana.

Pecorino Moliterno (trøffelpecorino)
Vår populære trøffelpecorino har en raus smak av trøffel, flotte svarte marmorsprekker igjennom hele osten. Sødmen fra osten kombinert med trøffelsmaken sitter lenge igjen i ganen.

Garstang engelsk cheddar
Engelsk cheddar har en tett ostemasse uten hullsetting og en ren, aromatisk og syrlig smak. Modningen foregår langsomt og en ost kan ligge ett år eller mer for å få den rette smaken.

Kerrygold Cheddar Mature White
Kerrygold Mature Cheddar er en god Irsk Cheddar lagret i 12 måneder, den har gode smelteegenskaper og lang ettersmak.

Brun Undredal, Undredal Stølsysteri
Brun Undredal er ein «brimost» laga av geitemyse, geitemelk og kufløte og kokt på ved, i pakt med tradisjonen.

Kvit Undredal - mellomlagra 3-6 mnd
Osten lages på nysilt råmelk tilsatt syrningskultur, løype og salt. Osten er en foredling av originaloppskriften ved at den er salta og modnet. Osten minner om slik man lager geitost lenger sør i Europa.

Västerbottensost
Västerbottensost er en svensk stolthet laget på pasteurisert kumelk. Den har tradisjoner helt tilbake til slutten av 1800-tallet.

Rabel Ibérico 2 mnd
Spennende spansk ost produsert på ku-, fåre-, og sauemelk.

Manchego Montescua Curado DOP 9-12mnd
En pasteurisert manchego modnet 9-12 mnd for en rikere smak.

Manchego 3-5mnd Semicurado
Gårdsost fra Pago de La Jaraba, en semicurado Manchego laget på egen gård med rå melk fra gårdens egne sauer. Osten har en fin tekstur og frisk smak av fåremelk.

Manchego Artequeso DOP 12 måneder Añejo
Manchego Añejo fra meieriet Artequeso i provinsen Toledo i La Mancha har blitt lagret i 12 måneder.