![Beemster Gouda PDO XO 26 mnd](/assets/img/450/450/bilder_nettbutikk/27dde88ff6ca1c4302b1c5cae5b433fe-image.jpeg)
Fast ost
Fastost dekker et bredt spekter av oster, fra de smidige til de harde. Teksturen spenner fra glatt til grovkornet. Osten kan ha runde hull, være pipet eller massiv. Smaksspekteret er stort, fra aromatisk, nøtteaktig og søtlig, til syrlig, salt og smøraktig. De modnes som regel før de er spiseklare, og mange egner seg godt for lagring
Fast ost
![Beemster Gouda PDO XO 26 mnd](/assets/img/450/450/bilder_nettbutikk/27dde88ff6ca1c4302b1c5cae5b433fe-image.jpeg)
![Appenzeller Extra-Würzig](/assets/img/450/450/bilder_nettbutikk/f0cb99847d73cbed799bd2db50331131-image.jpeg)
Appenzeller Extra-Würzig
Appenzeller er både navnet og området hvor osten kommer fra. Rundt 1069 grunnla St.Gallen-klosteret provinsen Abbacella, nå kjent som Appenzeller.
![Comté Reserve,minimum 30 mnd lagring](/assets/img/450/450/bilder_nettbutikk/839833cc5ccaedbb311713e3ce949219-image.jpeg)
Comté Reserve,minimum 30 mnd lagring
En godt modnet Comté av høyeste kvalitet. Rik på smak, god sødme og krystaller.
![Comté Extra 16-24 mnd](/assets/img/450/450/bilder_nettbutikk/9589ed5c354b98ef5a1534c11b04dbee-image.jpeg)
Comté Extra 16-24 mnd
Langsom modning i hulene under St. Antoine fort i minst 16 måneder gir denne Comté sin helt spesielle smak slik at den skiller seg fra andre Comté oster.
![Choix Gruyère AOP Extra 18 mnd. lagring](/assets/img/450/450/bilder_nettbutikk/07ea03a56a33b000d15ca976b8fa4e19-image.jpeg)
Choix Gruyère AOP Extra 18 mnd. lagring
Denne eksepsjonelle osten er laget uten noen tilsetningsstoffer, hvor kvaliteten på melken er direkte påvirket av gresset som kyr beiter. Lagret i 18 måneder.
![Die Rote Hexe 5-6 mdr.](/assets/img/450/450/bilder_nettbutikk/b7b527c0c89dae06e370c841083e7923-image.jpeg)
Die Rote Hexe 5-6 mdr.
Den sveitsiske alposten Rote Hexe lagres i 5-6 måneder. Den er kremet og lett krydret på smak og passer akkurat når osten ikke skal være for sterk, men heller ikke for kjedelig.
![Gruyère Reserve de Fribourg AOP 12-15 mnd](/assets/img/450/450/bilder_nettbutikk/72cbb77e1e637d4f66e7251fb43570b1-image.jpeg)
Gruyère Reserve de Fribourg AOP 12-15 mnd
Gruyère er en velkjent fast ost laget av kumelk og har fått navnet fra byen Gruyère i Sveits. Vår utgave Gruyère er en virkelig bestselger.
![Emmental Suisse aop 12mnd (Tom & Jerry osten)](/assets/img/450/450/bilder_nettbutikk/a7200613ba72e4d609dd7facb26f07da-image.jpeg)
Emmental Suisse aop 12mnd (Tom & Jerry osten)
Emmentaler kommer fra Emme dalen i regionen Bern. Den fikk AOC status så sent som i 2006.
![Kaltbach creamy](/assets/img/450/450/bilder_nettbutikk/b540952bb97f16eceb5aff6dee93e1bc-image.jpeg)
Kaltbach creamy
Halvfast sveitsisk ost laget av pasteurisert kumelk med nøttepreget og aromatisk smak. Modnet i sandsteinsgruvene i Kaltbach.
![Kaltbach creamy m/trøffel](/assets/img/450/450/bilder_nettbutikk/1c8c20f0616eac824aed966f0aaf779d-image.jpeg)
Kaltbach creamy m/trøffel
Halvfast sveitsisk ost laget av pasteurisert kumelk med smak av trøffel. Modnet i sandsteinsgruvene i Kaltbach.
![Landana gouda med grønn pesto](/assets/img/450/450/bilder_nettbutikk/d28afc4f0e8d0c7dd745dbf4aedd06e7-image.jpeg)
Landana gouda med grønn pesto
Konsistensen på pestoost er halvfast, men smidig, og smaken bærer tydelig preg av basilikum og hvitløk. Ved lagring vil ostemassen fremstå fastere, og smaken bli kraftigere.
![Asiago, DOP](/assets/img/450/450/bilder_nettbutikk/40ba02e3bd1e25dcf4d06c658141ae2b-image.jpeg)
Asiago, DOP
Ost også kalt "pressato", lagret i 20 dager, produsert kun med pasteurisert helmelk, salt, melkesyregjæring og løpe. Den har en halvkokt, elastisk, myk pasta, med en hvit eller litt stråfarget farge, som smelter når den smakes.
![Fontina DOP](/assets/img/450/450/bilder_nettbutikk/a0d4832d90100377861cf0fc3d0b47e2-image.jpeg)
Fontina DOP
Fontina lages av upasteurisert kumelk, og har sin opprinnelse ifra Valdostan fjellene i Aosta-dalen. Litt kraftig duft men en myk og fin konsistens med smak av nøtter.
![Parmigiano Reggiano DOP 24mnd](/assets/img/450/450/bilder_nettbutikk/291a062b962c36968e534b2f7dfe64b5-image.jpeg)
Parmigiano Reggiano DOP 24mnd
Ekte parmesan kan identifiseres med at ordene Parmigiano-Reggiano er stemplet på skorpen av osten. Parmesan blir som regel revet, men kan også skjæres med en ostehøvel.
![Parmigiano Reggiano DOP (Red cow) 30 mnd](/assets/img/450/450/bilder_nettbutikk/bbd1e4f27a20f9d20ec4606c87d3e36a-image.jpeg)
Parmigiano Reggiano DOP (Red cow) 30 mnd
Consorzio Vacche Rosse - C.V.P.A.R.R eller Consorzio Valorizzazione Prodotti dell'Antica Razza Reggiana som de egentlig heter lager parmesan fra de autentiske røde kuene fra området rundt Reggio Emilia
![Parmigiano Reggiano DOP 60 mnd, Caseificio Poggioli](/assets/img/450/450/bilder_nettbutikk/221f8b1d22a0a06f2d324b58699a94c5-image.jpeg)
Parmigiano Reggiano DOP 60 mnd, Caseificio Poggioli
Dette langtidslagrede ostesmykket har fått hele 60 måneder i lagringssoner med optimale forhold for langtidslagring.
![Provolone piccante](/assets/img/450/450/bilder_nettbutikk/2aceb62e12a1073f052ac929f1023e66-image.jpeg)
Provolone piccante
Provolone Piccante er en halvfast ost produsert av termisert kumelk. Osten ble opprinnelig laget kun i Syd-Italia, mens den i dag blir produsert over hele Italia. Piccante betyr at osten er modnet i minst 2–3 måneder og er mer smakfull enn Provolone Dolce
![Pecorino Romano DOP](/assets/img/450/450/bilder_nettbutikk/c5faaf64a0fb8ef3751a043e88d2ba84-image.jpeg)
Pecorino Romano DOP
Pecorinio Romano er sannsynligvis en av de eldste italienske ostene.
![Pecorino med chili (Pecorino primosale peperoncino)](/assets/img/450/450/bilder_nettbutikk/7073a98ce4bd8389ca526e43a9009a8e-image.jpeg)
Pecorino med chili (Pecorino primosale peperoncino)
Søt og delikat med deilig duft og smak av chili. God balansert
![Pecorini med pepper (Pecorino primosale Pepe Nero)](/assets/img/450/450/bilder_nettbutikk/3a7549ce610e5813d0b8b0667dd1ba0d-image.jpeg)
Pecorini med pepper (Pecorino primosale Pepe Nero)
Den kan brukes både som bordost og på kjøkkenet. Pecorino kan kombineres med honning og syltetøy, utmerket som forrett eller annenrett i kombinasjon med andre retter
![Pecorino nel Fieno, høyinnpakket](/assets/img/450/450/bilder_nettbutikk/3edf99b1936c7fffd5a5bc708985e4da-image.jpeg)
Pecorino nel Fieno, høyinnpakket
Siden 1985 har Romagna Terre valgt ut og produsert de beste tradisjonelle ostene laget av sauemelk fra Emilia Romagna. Denne osten, nel fieno dekket med høy, har en ren sauemelksmak med et hint av høyet den ble modnet med. Modnet ca. 2-3 måneder.
![Pecorino Moliterno (trøffelpecorino)](/assets/img/450/450/bilder_nettbutikk/516958bae78e7b6fa92dcc4ab331a116-image.jpeg)
Pecorino Moliterno (trøffelpecorino)
Vår populære trøffelpecorino har en raus smak av trøffel, flotte svarte marmorsprekker igjennom hele osten. Sødmen fra osten kombinert med trøffelsmaken sitter lenge igjen i ganen.
![Garstang engelsk cheddar](/assets/img/450/450/bilder_nettbutikk/8838bb5be42536f53b791f410623a479-image.jpeg)
Garstang engelsk cheddar
Engelsk cheddar har en tett ostemasse uten hullsetting og en ren, aromatisk og syrlig smak. Modningen foregår langsomt og en ost kan ligge ett år eller mer for å få den rette smaken.
![Kerrygold Cheddar Mature White](/assets/img/450/450/bilder_nettbutikk/280be24ebbb12d6449a6e4ccaa5d23b8-image.jpeg)
Kerrygold Cheddar Mature White
Kerrygold Mature Cheddar er en god Irsk Cheddar lagret i 12 måneder, den har gode smelteegenskaper og lang ettersmak.
![Hitra Grotteost 8-12 mnd](/assets/img/450/450/bilder_nettbutikk/b67ca3edca9630c5cbe28c8ce68c285a-image.jpeg)
Hitra Grotteost 8-12 mnd
Grotteosten fra Hitra Gårdsmat er en virkelig toppost. Osten en fast ost, upasteurisert og som modnes i grottene til Hitra Gårdsmat. Osten har en rik smak, gyllen farge og nøtteaktig aroma.
![Høvding Sverre XO](/assets/img/450/450/bilder_nettbutikk/6fa75f086b0dacf3ca0bbe7570e71017-image.jpeg)
Høvding Sverre XO
Høvding Sverre XO er en meget velsmakende og lagret ost av typen tilsiter. Fin tekstur med mye umamismak. Lagret i minst 12 måneder.
![Kvit Undredal - mellomlagra 3-6 mnd](/assets/img/450/450/bilder_nettbutikk/2687ee2f07f8732bf33710ad1ba1ef6e-image.jpeg)
Kvit Undredal - mellomlagra 3-6 mnd
Osten lages på nysilt råmelk tilsatt syrningskultur, løype og salt. Osten er en foredling av originaloppskriften ved at den er salta og modnet. Osten minner om slik man lager geitost lenger sør i Europa.
![Västerbottensost](/assets/img/450/450/bilder_nettbutikk/2c1aae6a296088ce1097174a5da1645d-image.jpeg)
Västerbottensost
Västerbottensost er en svensk stolthet laget på pasteurisert kumelk. Den har tradisjoner helt tilbake til slutten av 1800-tallet.
![Wrångebäck PDO](/assets/img/450/450/bilder_nettbutikk/4d48546e671aab85da613e87e4bdf656-image.jpeg)
Wrångebäck PDO
Wrångebäcksost er en smaksrik hard ost produsert i henhold til den klassiske oppskriften som ble utviklet ved Almnäs på slutten av 1800-tallet og var forløperen til det som senere ble kjent som "svensk herrgårdsost". Økologisk.
![Rabel Ibérico 2 mnd](/assets/img/450/450/bilder_nettbutikk/7a6761b27ca2a520eadd274814ef80dc-image.jpeg)
Rabel Ibérico 2 mnd
Spennende spansk ost produsert på ku-, fåre-, og sauemelk.
![Manchego Montescua Curado DOP 9-12mnd](/assets/img/450/450/bilder_nettbutikk/4eb9e9b5a2d8b8debe30db902ef45c14-image.jpeg)
Manchego Montescua Curado DOP 9-12mnd
En pasteurisert manchego modnet 9-12 mnd for en rikere smak.
![Manchego Artequeso DOP 12 måneder Añejo](/assets/img/450/450/bilder_nettbutikk/3149bee87ca08335a1eeecda01aa49e9-image.jpeg)
Manchego Artequeso DOP 12 måneder Añejo
Manchego Añejo fra meieriet Artequeso i provinsen Toledo i La Mancha har blitt lagret i 12 måneder.
![Trøffel Manchego](/assets/img/450/450/bilder_nettbutikk/19c64d6885b070e283c39d8e5df521c0-image.jpeg)
Trøffel Manchego
En manchego med trøffel. Akkurat så godt som det høres ut!