Tagliatelle med vintertrøfler

Oppskrift av Sverre Magnus Holen, april 2022

 

Trøfler er en eksklusiv og dyr råvare, så derav noe man ikke spiser så ofte, men er absolutt noe man burde prøve når det er mulighet å få ferskt.

Trøffel er en sopp som vokser under bakken og som har en helt særegen og rik aroma og smak. Sorte vintertrøfler er litt kraftigere smak en sommertrøfler og delikat i smaken. Den er mer anvendelig og tilgjengelig en hvit. Hvite trøfler er mer sjeldne, dyrere og har litt mindre bruksområder.

Denne oppskriften er så enkel at det bare er moro. Veldig få ingredienser, men det for å virkelig nyte det delikate som trøflene gir ganen og sansene.

 

EKSTRA TIPS: Det skal brukes MYE trøffel på denne retten, men blir det noe til overs kan du lage en helt enkel omelett dagen etterpå og ha trøffel over. Luksuriøs frokost.

Skulle det allikevel være en bitteliten bit igjen, legg biten i en lufttett beholder og hel over 1 pakke maldonsalt og la stå. Dermed får du deilig trøffel salt som kan brukes som smaksforsterker i matlaging.

 

Oppskrift:

Til 2 Personer:

250 gr tagliatelle.

40 gr ekte smør.

Ca 0,5 dl god ekstra virgin olivenolje.

1 fedd hvitløk finhakket.

25 gr sort vintertrøffel. (Kan godt ha mindre og gjerne mer)

Salt og pepper.

(Parmigiano reggiano ost om ønskelig)

 

Hvordan:

Man kan trenge en mandolin e.l for å finsnitte trøffelen, da man da får mest mulig ut av trøffelen og frigir mest mulig aroma og smak.

Kok opp pasta etter anvisning i rikelig lettsaltet vann, ca 4-6 min. Behold ca 4 ss av pastavannet når du slår av kokevannet.

I en annen panne varmer du opp smøret på middels varme, ha i oljen og hvitløk.

Når hvitløk er brunet gyllent has pastavannet oppi og kokes forsiktig i 3-4 min.

Ta av plata og finsnitt også litt trøffel oppi.

Tilsett deretter pastaen og bland godt.

Serveres med rikelig trøffel revet over, noen runder med pepper, en dert flaksalt og litte gran parmesan om ønskelig.

 

Smakslykke har produkter som kan passe til denne oppskriften med en samlet pris på:


Total: NOK 452,99 Førpris: NOK 452,99 inkl. mva.


Inneholder


Tenuta Rocchetta Nuciddara 250 ml


Antall: 1

Prisvinner! En av verdens fremste olivenoljer. Vunnet mange prestisjepriser fra 1996. 100% Nocellara del Belice. Håndplukket fra 100-400 år gamle trær. Område - Castelvetrano, Sicilia
Les mer


Tagliatelle eggpasta (4 mm) 250 gr


Antall: 1

Pasta fra La Pasta di Aldo - Unik pasta, hvor produsenten Luigi Donnari gjør dette først og fremst av kjærlighet til den gode smaken. Stor lidenskap med like deler pasjon, respekt for tradisjonen og høy kvalitet på råvarene.
Les mer


Ferske sorte vintertrøfler fra Piemonte, pris pr gram


Antall: 1

Trøflene veier nå mellom 40-100 gr. og selges hele. Legg inn antall gram du ønsker, minimum 40 gram. Vi finner en trøffel som veier nærmest mulig det du ønsker. 
Les mer