Pallea med kylling og chorizo

Paella er en av Spanias nasjonalretter, opprinnelig fra Valencia-distriktet, og kan tilberedes på mange måter. Her er en variant med chorizo og kylling.

Ingredienser:

½ ts safrantråder

3 ¼ kopper ferdig kyllingbuljong

1 ss olivenolje

6 spanske chorizopølser, kuttet i litt tykke skiver

2 skinnfrie kyllinglår, kuttet i gode biter

½ ts sort pepper

1 ½ ts salt, 

Finhakket gul løk (fra 1 liten løk)

1 liten rød paprika i skiver,

Finhakket 4 små hvitløksfedd,

Finhakket (1 ss) ½ ts røkt paprika

1 boks flådde tomater

1 ½ kopper paellaris

1 kopp tinte frosne søte erter

Finhakket fersk bladpersille

Sitronskiver

 

Trinn 1

Rør sammen safran og 1/4 kopp av buljongen i en liten bolle. La stå i romtemperatur i minst 15 minutter.

Trinn 2

I mellomtiden, varm olje i en gryte over middels høy varme i en stor stekepanne. Tilsett chorizo; kok, rør av og til, til de er lett brune, ca. 2 minutter. Bruk en hullsleiv, legg chorizo ​​til en tallerken dekket med papirhåndklær. Tilsett kylling, pepper og 1 ts salt i pannen; kok over middels høy varme, rør av og til, til de er lett brune, men ikke helt gjennomstekt, ca. 7 minutter. Bruk en hullsleiv og legg kyllingen til tallerkenen med chorizo. Ikke tørk pannen ren.

Trinn 3

Tilsett løk og paprika i pannen; kok over middels høy varme, rør av og til, til de er møre, ca. 5 minutter. Rør inn hvitløk og røkt paprika; kok under konstant omrøring ca 1 minutt. Rør inn tomater og ris; kok under konstant omrøring til væsken er nesten fullstendig absorbert, ca. 2 minutter. Rør forsiktig inn safranblanding og resterende 3 kopper buljong og 1/2 ts salt; kok opp over middels høy.

Trinn 4

Legg chorizo ​​og kylling tilbake i pannen, rør lett for å delvis dekke med ris. Kok, utildekket over middels-lav, rør i pannen av og til for å fordele varmen jevnt til kylling og ris er møre, og væsken er nesten fullstendig absorbert, ca. 20 minutter. Når det er ca 5 min igjen så legger du i ertene.

Fjern fra varme; dekk til og la stå i romtemperatur til væsken er fullstendig absorbert, ca. 5 minutter. Pynt med persille og sitronbåter.


Total: NOK 511,01 Førpris: NOK 511,01 inkl. mva.


Inneholder


Chorizo Extra Leon spicy 500g


Antall: 1

Krydret og sterk chorizo perfekt til steking. Passer som tilbehør til fisk og klippfisk såvel som til paella.
Les mer


Antonio Sotos paella ris 500 g


Antall: 1

Spansk paella ris, og i særdeleshet spansk bombaris fra Valencia, beholder sin faste form under koking og absorberer mer væske enn noen annen ristype.
Les mer


Tomater Pelati uten skall, 400g


Antall: 1

Hele skrellede tomater fra Napoli-regionen i Italia. Høy kvalitet, knallrød farge, fast og kjøttfull konsistens, naturlighet og friskhet.
Les mer


Safran


Antall: 1

Den reneste safranen fra Mancha-regionen i Spania. Denne sorten er den fineste over hele verden.
Les mer