Olje og helse

Kulturen med å "spise sunt for å leve godt" er det inspirerende prinsippet til en av våre produsenter Masserie di Sant´Eramo. Denne filosofien, hvis verdi i økende grad anerkjennes over hele verden, finner sitt maksimale uttrykk i Middelhavsdiet som det mest komplette svaret på menneskets matbehov, i alle aldre.

“ Middelhavsdiett er mye mer enn bare en mat. Det fremmer sosial interaksjon, ettersom det vanlige måltidet ligger til grunn for de sosiale skikkene og festlighetene som deles av et gitt samfunn, og har gitt opphav til en bemerkelsesverdig mengde kunnskap, sanger, maxims, historier og sagn. Dietten er basert på respekt for territoriet og biologisk mangfold, og garanterer bevaring og utvikling av tradisjonelle aktiviteter og handel knyttet til fiske og jordbruk i middelhavssamfunnene.

Det er av disse grunnene at Middelhavsdiet i november 2010 ble anerkjent av UNESCO som en immateriell kulturarv for menneskeheten . En arv som samler matvanene til befolkningen i Middelhavet, konsolidert gjennom århundrene og forble nesten uendret til 1950-tallet, og som går langt utover en enkel liste over matvarer, men som gjelder livskulturen, sosial praksis, tradisjonell og jordbruks .

Middelhavsdiet er, som etymologien i ordet antyder (fra gresk diaita), en livsstil, en modus vivendi, et relasjonelt og kulturelt element som styrker følelsen av å tilhøre og dele blant folket som bor i Middelhavsområdet. Fordi “å spise sammen”, typisk for middelhavsdiet, ikke bare betyr å spise et måltid, men det betyr å styrke grunnlaget for mellommenneskelige forhold, fremme dialog og kreativitet, formidle samfunnets identitet og verdier .

 
OLJE OG HELSE
Kaldpresset ekstra jomfru olivenolje er det beste valget blant krydder, ikke bare for smak og duft, men også for sine mange gunstige egenskaper. Det er en sann ernæringsmessig, kulturell og gastronomisk skatt i vårt fantastiske land. Utallige studier har vist hvordan dette fettet er så bra for kroppen, for å forebygge og bekjempe visse sykdommer, at det kan inkluderes i alle typer diett.

Men hva gjør det så spesielt? I motsetning til andre vegetabilske oljer eller fett produseres ekstra jomfru ganske enkelt ved å presse oliven, uten hjelp av kjemiske løsemidler eller andre industrielle inngrep. Produktet forblir altså ekte og naturlig og beholder alle råstoffets gunstige egenskaper.

Kaldpresset ekstra jomfruolivenolje er rik på kraftige antioksidanter (E-vitamin, oljesyre, polyfenoler) og stoffer med betennelsesdempende egenskaper. Det gir enumettede fettsyrer, som blant fettstoffene er de mest aktive for forebygging av hjerte- og karsykdommer og er en ideell støtte for fettløselige vitaminer A, D, E, K.

Oppsummert, EVO olje:

  • bidrar til forebygging av hjerte- og karsykdommer
  • senker blodtrykket
  • reduserer risikoen for trombose
  • har en gunstig rolle mot kreft
  • hjelper til med å forhindre hjerteinfarkt og hjerneslag
  • har antiinflammatoriske og nutrigenomiske egenskaper
  • reduserer serumnivået av total kolesterol og LDL kolesterol
  • opprettholder elastisiteten i huden og alle andre vev som er tilstede i menneskekroppen
  • reverserer nevrale aldringsprosessen (det er bra for hjernen, spesielt eldre)
 
OLJE SOM MEDISIN
Konfrontert med mange menneskelige helsemessige fordeler, The FDA Food and Drug Administration) - har bestemt at extra virgin oliv0ne olje er en ekte medisin. 

Som anbefalt av institusjonen er det godt å konsumere 2 ss kaldpresset ekstra jomfruolivenolje av høyeste kvalitet lik ca. 23 gram hver dag. På denne måten er kroppen garantert tilførsel av minst 17,5 gram oljesyre, 4,5 milligram vitamin E og 10 milligram polyfenoler.

For å holde de sensoriske og ernæringsmessige egenskapene til oljen uendret, hold den borte fra lys- og varmekilder, mellom 12 ° og 18 °, i mørke og hermetisk lukkede beholdere.