Lazio

Lucia Iannotta vokste opp blant olivenlundene til familien Iannotta som ligger i Lazio, Italia, sør for Roma. Datter og barnebarn til olivendyrkere og møllere, etter universitetsstudier overtar hun familiebedriften for å skape noe nytt og et mer moderne selskap. Hun tar med seg tradisjonene og ikke minst fokuset på kvalitet. Hun vet at forskjellene avgjøres av detaljene.

Det er 2008, og siden den gang, dag for dag, har selskapet vokst og vunnet priser og beundrere. Hele forsyningskjeden er under kontroll; olivenlundene eies, likeså selskapets oljefabrikk og tappelinjen. Hele prosessen overvåkes kontinuerlig for å ikke overlate noe til tilfeldighetene.

Lucia sier at hemmeligheten bak den smakfulle olivenoljen er nettopp at de bruker organiske Itrana oliven fra deres egen olivenlund i produksjonen. Itrana olivenen har en robust og fruktig smak og har en nydelig lukt.

Olivenoljen er så god på smak i seg selv at Lucias favorittmåltid er å ha olje på nybakt brød med havsalt. «Noen ganger er de enkleste ting de mest smakfulle» sier hun.