
Festmat
Feire våren og mai med festmat fra Smakslykke. Skinker, oster, oliven og andre delikatesser løfter enhver anledning – dette er festmat som samler folk rundt bordet. Med smaker fra Europas beste mattradisjoner skaper du en opplevelse av nytelse, fellesskap og ekte hverdagsluksus.
Festmat


Smakslykkes tapas stor - kr. 595,- per person, minstebestilling 10 personer
Herlige råvarer satt sammen i deilige smakskombinasjoner. Bestilles min. 2 virkedager før ønsket henting i en av våre butikker

Smakslykkes ostebrett - kr. 395,- per person, minstebestilling 8 personer
Våre beste oster samlet på et brett:) Bestilles min. 2 virkedager før ønsket henting i en av våre butikker

ALT. Sparkling Rosé 750ml
Strålende alkoholfritt alternativ!

ALT. Sparkling Blanc de Blancs 750ml
Strålende alkoholfritt alternativ!

Margaret Sprudlande 0,75L fl Balholm
Margaret sprudlande fruktdrikke med myke bobler, saftig og livleg preg av søte eple, frisk rabarbra og litt urter. Perfekt festdrikke og tørstesløkkar.

Figue Miel (Fiken med honning) 110g, Favols
Original oppskriften ble i sin tid utviklet sammen med Herve Mons med ønske om å lage en perfekt marmelade til muggoster. Etter å ha smakt på denne skjønner du at de lykkes.

Delice de Cerise Noir (Skyggekirsebær) 110g, Favols
Dette er en tradisjon fra baskerland der fårene ofte beiter i kirsebærlundene. Fåren har stor sans for bladene fra kirsebærtrærne. Baskerne har hatt for vane å servere sine fåremelksoster med syltetøy laget på områdets fantastiske kirsebær.

Oliven Mostarda 120g
Verdens nyhet! Kombiner oliven med den gamle tradisjonelle Mantova-produksjonen av mostarda og du får dette fantastiske produktet.

Mörsjö Tunnbrödschips Original 200g
Uimotståelig deilige, håndlagde tynnbrødchips. Lett fritert i rapsolje, krydret med gourmetsalt. Til bufféen, tapas- og ostebordet eller som snacks til litt godt å drikke.

Grissini med rosmarin
Håndlaget grissini fra Piemonte

Grissini med rosiner og muskatvin
Håndlagde grissini med rosiner og muskatvin. Perfekt til ost!

Artisjokkrem Anfosso 180gr
Perfekt til tapas, på skiva eller til pizza. Et utmerket alternativ til aioli.

Pesto alla genovese 180 g
Anfosso sin Pesto er nok en av de beste pestoene vi har smakt! Brukes i pastasalat, i varm pasta, på brød som erstatning til smør, dipp og som smakserstatter.

Spicy Green Olive Tapenade, Pelagonia, 300g
Fyldig, kremet og smakfull med en pikant ettersmak. Kan f.eks. brukes til grillmat, tilbehør til tapasretter eller på ristet brød. Inneholder ikke gluten eller kunstige konserveringsmidler.

Pesto genovese, La Gallinara 130 g
Ingrediensene er basilikum, hvitløk, pinjekjerner, olivenolje og salt som krydder. Den kan også spises kald eller som saus til pasta, men den er også et utmerket krydder til supper.

Pesto Rosso 130g La Gallinara
Pesto Rosso fra det liguriske selskapet La Gallinara er en fryd tilberedt med soltørkede tomater av høy kvalitet, PDO Genovese basilikum, olivenolje, Parmigiano Reggiano, Pecorino ost, pinjekjerner og hvitløk.

Cornichons 370 g
Sprø agurk fra den spanske siden av Baskerland. Agurkene er imidlertid syltet og produsert på fransk side av produsenten Artisans Pyrénéens. Ren og ekte på smak, liten og delikat i størrelsen og en perfekt balanse mellom syre og sødme.

Cherrypaprika fylt med ricottaost, 280g
Pikant cherrypaprika fylt med ricottaost. Perfekt som antipasti, i salater, på tapasbordet eller bare som snacks.

Pimientos, 330g
Rød paprika er krydret og stekt med tørket hvitløk og persille. Perfekt tilbehør til grillmat og bacalao. Passer også godt i salater og til tapas.

Kalamata 200gr ØKO
Disse Kalamata-olivene, kjent for de beste greske olivenene, i en økologisk versjon.

Manzanilla oliven u/sten 347ml
Dette er den mest kjente spanske oliventypen. Høyt verdsatt på grunn av smak og tekstur.

Grillet Oliven Pelagonia 280g
Grillet og røkt oliven marinert med paprika, hvitløk og urter. Perfekt for tapasbordet, i en salat eller sammen med grillmat.

Olive Verdi Bella di Cerignola 580ml, Fratepietro
Bella di Cerignola-oliven fra Fratepietro er håndplukket fra egne oliventrær i oktober og foredlet på egen gård med full kontroll gjennom hele prosessen.

Landana gouda med grønn pesto
Konsistensen på pestoost er halvfast, men smidig, og smaken bærer tydelig preg av basilikum og hvitløk. Ved lagring vil ostemassen fremstå fastere, og smaken bli kraftigere.

Manchego 3-5mnd Semicurado
Gårdsost fra Pago de La Jaraba, en semicurado Manchego laget på egen gård med rå melk fra gårdens egne sauer. Osten har en fin tekstur og frisk smak av fåremelk.

Choix Gruyère AOP Extra 18 mnd. lagring
Denne eksepsjonelle osten er laget uten noen tilsetningsstoffer, hvor kvaliteten på melken er direkte påvirket av gresset som kyr beiter. Lagret i 18 måneder.

Kaltbach creamy m/trøffel
Halvfast sveitsisk ost laget av pasteurisert kumelk med smak av trøffel. Modnet i sandsteinsgruvene i Kaltbach.

Beemster Gouda PDO XO 26 mnd
Osten er fast i konsistensen og med tydelige krystallutfellinger. Søtlige og nøtteaktige toner preger smaken. Tydelig i retning av smørkaramell. En ost som står seg godt alene i en osteservering matchet med en moden rødvin eller en riesling med restsødme.

Taleggio DOP
Dette er en rødkittost laget på pasteurisert kumelk. Osten har hatt DOP status siden 1996 og blir produsert i Bergamo, Brescia, Como, Cremona, Lecco, Lodi, Milan,o Pavia, Treviso og Novara. Taleggio har vært produsert siden tidlig på 1300-tallet.

Morbier Extra moden
En ny måte å tenke på Morbier-modning og ekspertisen fra Petite har tryllet frem denne ekstra modne versjonen av Morbier som er en delikat smaksopplevelse. Gress, nøtter, melk i fin harmoni og med nydelig dybde og lang ettersmak.

Brillat Savarin 200 g
Fromagerie Jacques Delin fra Burgund er kjent og elsket for sin Brillat Savarin.

Brie de Meaux aop
Brie de Meaux regnes som kongen blant brier. Den fremstilles i Meuseområdet, øst for Paris. Den produseres av upasteurisert kumelk og er derved ustabilisert, dvs. at den har en kjerne som modnes fra ytterkant og inn mot midten.

Brie Ermitage
Ermitage Brie har en mild og fyldig smak, og en aroma som minner om hasselnøtter. Under modningen vil osten etter hvert bli nesten flytende inni. Den er da fullmoden og på sitt aller beste.

Mozzarella di Bufala Campana DOP, pose 250g
Upasteurisert bøffelmelk (100%). Animalsk løype. Ingen modning. Kritthvit ostemasse med tynn koagulert hinne. Lagret i saltoppløsning.

Chevre Buche
Chèvre Bûche er en geitost som er perfekt når den smuldres på en salat eller smeltes på surdeigsbrød.

Kraftkar
Vellagret blåmuggost som har vunnet flere internasjonale utmerkelser de siste årene, toppet av tittelen World Champion og Champion of Champions i 2016.

Gangstad Nidelven blå, verdens beste ost 2023
Kåret til verdens beste ost i oste-vm i Trondheim, 27 okt 2023. 4500 oster ble smakt på under Oste-VM i Trondheim spektrum. Tilbake som vinner sto en norsk blåmuggost.

Mont Brie Bleu
En nyskapende blanding av to franske osteklassikere – kremet brie og karakterfull blåmuggost.

Salsiccia Napoli Piccante Curva, ca 500gr
Salsiccia Napoli Piccante Curva er preget av sin typiske "hestesko"-form. Dens spesielle blanding består delvis av sterk chilipepper, noe som gjør den ideell for de som elsker sterke smaker.

Salame con Cinghiale (villsvin), ca 350gr
Salame con Cinghiale er en typisk spesialitet fra Piemonte. Den er laget med en prosentandel svinekjøtt. Denne salamien er preget av sin veldig spesielle og intense smak.

Salame al Barolo, ca 350gr
Salame al Barolo er en typisk spesialitet fra Piemonte. Den er tilberedt i henhold til en gammel Langa-bondeoppskrift, og bruker kun de fineste stykkene av italiensk svinekjøtt som er igjen til å ligge i Barolo-vin.

Salame al Tartufo (trøffel) ca 350gr
Salame al Tartufo er et unikt produkt. Under tilberedningen av blandingen blandes trøffelterninger med utvalgt ferskt italiensk kjøtt, som er godt synlig når de kuttes. Denne blandingen gir salamien sin eksepsjonelle og gjenkjennelige aroma.

Spianata Calabra Piccante, skåret i skiver hos Smakslykke
En spicy pølse fra calabria. Finmalt magert kjøtt smakssatt med calabrian chilies og krydder, fettet er ternet og blandet inn til slutt.

Spianata al tartufo (trøffelsalami), skåret i skiver hos Smakslykke
Salumificio Subalpino Spianata al Tartufo Nero er en fin, håndlaget pølse fra den anerkjente piemontesiske pølseprodusenten Salumificio Subalpino .

Bresaola Della Valtellina IGP, skåret i skiver hos Smakslykke
Bresaola della Valtellina IGP er hentet fra den øverste mørbraden, en av de fineste kuttene av storfe. Etter å ha blitt saltet, pakkes den og får stå i lang tid for å opprettholde sin intense røde farge og delikate smak.

Prosciutto tartufo (itlaiensk skinke med sort trøffel), skåret i skiver hos Smakslykke
Gastronomisk fortreffelighet fra utvalgte svinekjøttben, modnet i minimum 13 måneder, og marinert med trøffel

Capanna San Daniele DOP 12 mnd, skåret i skiver hos Smakslykke
En delikat og sødmefull spekeskinke fra Friuli, med silkemyk konsistens og lavt saltinnhold – perfekt for ekte italiensk nytelse.

Capanna Parmaskinke Benfri 24 måneder, skåret i skiver hos Smakslykke
En klassisk Parmaskinke fra Capanna, modnet i 24 måneder for en silkemyk konsistens og balansert, sødmefull smak. Perfekt på spekefat, i sandwicher eller som en del av en ekte italiensk opplevelse.

Capanna Parmaskinke Benfri 30 måneder, skåret i skiver hos Smakslykke
Ekstra modnet Parmaskinke med dyp aroma, silkemyk konsistens og rikere smak. Perfekt for deg som ønsker en mer kompleks og intens opplevelse av ekte italiensk håndverk.