Pizzadeig italiensk

Italiensk pizzadeig 

Til ca. 8 store porsjonspizzaer

  • 6 dl vann, lunkent, omtrent 25 grader
  • 1 dl olivenolje, god
  • 0.25 pakke gjær, eventuelt 3 gram tørrgjær
  • 1 ss sukker
  • 1 kg mel, helst «00» pizzamel, siktet
  • 1 ss salt
Bland vann, olivenolje, gjær og sukker sammen i en kjøkkenmaskin med eltekrok i cirka 3 minutter til det er godt blandet.
 
Ha i siktet mel og salt. Elt sammen på lav hastighet i ca. 15 minutter. Du skal ha en glatt og elastisk deig. Hvis du merker at melet ikke blir blandet godt nok i, stans maskinen, hent opp melet fra bunnen og vend inn i deigen med hendene. Elt videre og tilsett litt vann hvis deigen er for hard og stiv.
 
Ha deigen over på et godt melet bord og la den hvile i 20 minutter.
 
Del deigen i 8 leiver på cirka 200 gram hver. Elt mellom hendene, lag fine, små baller og legg dem på et oljet bakebrett med god avstand mellom hver. La deigballene stå på brettet i 2–3 timer i romtemperatur. De kommer til å heve videre og ese ut. Når de har fått dobbelt størrelse, kan de oppbevares i kjøleskapet frem til de skal brukes.
 
Det aller beste resultatet får du jo lenger du venter. Det kan for eksempel være smart å lage deigen om morgenen så den er klar til kveldens måltid, men det aller beste resultatet får du hvis deigen får lov til å stå natten over i kjøleskapet, såkalt kaldheving.
 
Hvis du har deig til overs etter en pizzaseanse, så ikke kast den. Spar den heller i kjøleskapet til neste gang og bland den inn i den nye deigen. Den tilfører fin karakter og tekstur til den nye batchen.
 
Hvis du har mye deig til overs og ikke akter å spare på den, så ha den i en oljet langpanne og lag focaccia. Da har du brød til neste dag! Hvis du vil ha en pizzabunn hvor skorpen er litt sprø, så tilsett 1 ss rødvinseddik i deigen mens den eltes.


Total: NOK 294,00 Førpris: NOK 412,01 inkl. mva.


Inneholder


Caputo pizzagjær 100 g


Antall: 1

Tørrgjæren er et helt naturlig produkt fra Antico Molino Caputo, basert på vanlig bryggergjær hvor de har tilsatt en spesiell type sukker hentet fra rødbeter og sukkerrør.
Les mer


Anfosso extra virgin olive oil bimbo 500ml


Antall: 1

En fantastisk god allroundolje til alt av salater, pasta, sjømat og hvitt kjøtt. Ypperlig til baking.
Les mer


Capri 350, pizza type "00" 1kg


Antall: 1

Spesielt anbefalt for napolitansk pizza og alle typer deig som krever middels hevetid (12 til 36 timer). Protein 13,5 %
Les mer