Pizza med 'nduja og syltet chili

En av våre favorittpizzakombinasjoner er krydret ' nduja , parmesan og ansjos. Anbefales!!

INGREDIENSER

  • Extra virgin olivenolje, for å pensle
  • 4 fedd hvitløk, meget tynne skiver
  • 1 ts tørkede chiliflak (valgfritt)
  • 2 x 125g bøffelmozzarella, drenert, revet
  • 24 ansjosfileter av god kvalitet
  • Revet parmesan og fersk basilikum til servering

PIZZA DEIG

  • 1 pose (7 g) tørrgjær
  • 5 kopper (750 g) tipo '00' mel
  • 1 ss saltflak
  • 1 ss ekstra virgin olivenolje

'NDUJA SAUS

  • 200 g passata
  • 100 g 'nduja (smørbar salami), eller etter smak
  • 1 ts tørket oregano
  • 1 ts melis

PIKLEDE CHILI

  • 700 ml risvineddik
  • 2 1/2 ss saltflak
  • 250 g melis
  • 500 g lange røde chili, i tynne skiver

For de syltede chiliene, bland alle ingrediensene med 4 kopper (1L) varmt vann i en middels kraftig gryte og kok opp. Fjern fra varmen og avkjøl helt. Syltet chili kan oppbevares i lufttette steriliserte beholdere eller krukker i kjøleskapet i opptil 3 måneder. Lag nok til å vare en stund. Du vil ønske du hadde hvis du ikke gjør det.

Til pizzadeigen, bland gjær og 450 ml lunkent vann i en bolle, dekk til og la stå i 10-15 minutter til det er skummende. Bland mel og 1 ss saltflak i en mikser med eltekrok. Tilsett gjærblanding og olje, og elt i 10 minutter eller til den er jevn og elastisk. Ha over i en smurt bolle, dekk til og la stå på et lunt sted i 2 timer eller til dobbel størrelse. Del deigen i 4 kuler, legg på et brett, dekk til i 30 minutter eller til dobbel størrelse. Alternativt, hvis tiden tillater det, dekk løst med et rent kjøkkenhåndkle og la heve i kjøleskapet over natten eller opptil 3-4 dager. Hvis du bruker den fra kjøleskapet, la deigen få romtemperatur før den rulles.

For 'nduja-sausen, bland alle ingrediensene i en bolle, smak til og bland grundig med en visp. Sette til side.

Forvarm ovnen til 250°C eller til høyeste temperaturinnstilling. Smør 4 store ovnsbrett og kle med bakepapir.

Arbeid med 1 deigdel om gangen, på en lett melet overflate, kjevle ut til en grov oval på 25 cm x 35 cm. Pensle hver pizzabunn med olivenolje og krydre. Fordel 'nduja-saus (så mye du vil) over hver bunn. Strø jevnt med hvitløk, chili, hvis du bruker, og mozzarella. Krydre etter smak. Stek i 12-15 minutter til de er gyldne og osten bobler. Gjenta med resterende pizzabunner og toppings. Dryss over syltet chili, parmesan og ansjos til servering.

Oppskrift av Monty Koludrovic

 

Smakslykke har produkter som kan passe til denne oppskriften med en samlet pris på:


Total: NOK 634,01 Førpris: NOK 654,01 inkl. mva.


Inneholder


Ansjosfilet på solsikkeolje 80g


Antall: 2

Ansjosfilet på solsikkeolje. en klassiker i det Italienske kjøkkenet
Les mer


San Marzano tomater D.O.P 400g


Antall: 1

En av de sanne klassikerne i middelhavsmat, San Marzano PDO-tomater er uten tvil verdens beste for å lage saus.
Les mer


Tenuta Rocchetta Nuciddara 250 ml


Antall: 1

Prisvinner! En av verdens fremste olivenoljer. Vunnet mange prestisjepriser fra 1996. 100% Nocellara del Belice. Håndplukket fra 100-400 år gamle trær. Område - Castelvetrano, Sicilia
Les mer


Caputo pizzagjær 100 g


Antall: 1

Tørrgjæren er et helt naturlig produkt fra Antico Molino Caputo, basert på vanlig bryggergjær hvor de har tilsatt en spesiell type sukker hentet fra rødbeter og sukkerrør.
Les mer


Dried Chili Arbol 100g


Antall: 1

Chile Arbol kan også knuses og passer perfekt som topping på f.eks. pizza eller pasta! også kjent som bird´s peak og rats tail chili. Dette er en ganske sterk chili, smaken har hint av røyk, gress og taniner.
Les mer