Pasta med ricotta, ruccola og sitron

Oppskrift av Sverre Magnus Holen, mai 2022

Masse ost, deilig kremet, litt fyrrig og samtidig friskt, det er jo bare nødt til å bli bra. Denne retten er en herlig vårlig rett, som er superenkel og men som man like gjerne kan ha på en regnfull dag, som i solsteiken. Har man ikke ruccola tilgjengelig, kan man gjerne bruke små løvetann fra naturen, som er en morsom vri og som smaker ypperlig.

 

Ingredienser 4 pers:

500 gr Maccheroni all`uovo.

1 boks Ricotta ost 250 gr.

1 håndfull revet parmesan + ekstra til servering.

1 ss revet sitronskall

½ ss tørket chili (kan utelates)

God olivenolje

½ dl sitronsaft fra fersk sitron.

God bunt med ruccola eller løvetann, kuttes opp i smått med kniv.

Salt/pepper.

Basilikum om man har.

 

Slik gjør man:

Bland ricotta, revet parmesan, sitronskall og sitronsaft i en bolle, med litt salt og pepper.

Kok opp rikelig vann i stor kjele med 2 ss salt.

Kok pastaen i kokende vann, husk at den skal være al dente (altså litt tyggemotstand)

Hell av vannet i ett dørslag, men husk å beholde 1 liten kopp med kokevannet for å bruke i sausen.

I samme kjele tilsetter du osteblandingen og varmer opp på medium varme mens du rører. Tilsett ½ kopp med pastavann og rør videre til sausen blir kremet og glatt. Om den blir for tykk, tilsett litt mere vann.

Bland deretter inn pastaen, tilsett ruccola/løvetann og dryss over litt olivenolje.

Spises mens varmt og server med ekstra parmesan, litt reven basilikum og evt en sitronbåt.

PS! Bildet med den ferdige retten er FØR jeg lasser på med masse deilig Parmesan, for det må man ha!

 

Smakslykke har følgende produkter som kan passe til denne oppskriften:


Total: NOK 367,00 Førpris: NOK 367,00 inkl. mva.


Inneholder


Ricotta 250 gr


Antall: 1

Ricotta er en ferskost med kun 12% fett. ostemassen er kritthvit med kremet og lett grynet tekstur. Smaken er frisk og lett søtlig.
Les mer


Maccheroncini eggpasta (1 mm) 250 gr


Antall: 2

Løvtynne pastatråder perfekt med en hjemmelaget pesto eller en lett tomatsaus med ferske tomater.
Les mer


Parmigiano Reggiano DOP 24mnd


Antall: 1

Ekte parmesan kan identifiseres med at ordene Parmigiano-Reggiano er stemplet på skorpen av osten. Parmesan blir som regel revet, men kan også skjæres med en ostehøvel.
Les mer