Lasagne med pesto

Et deilig alternativ til den klassiske lasagnen med kjøttsaus er de som er tilberedt med genovese pesto. I denne oppskriften kommer to av hovedpersonene i italiensk mat sammen i en enkelt rett full av smak! 

Ingredienser 8 porsjoner

  • 21 ark lasagne
  • 250 g revet parmesan
  • Pesto Cascina San Cassiano
  • 1 L melk
  • 100 g mel 00
  • 1 klype salt
  • 100 g smø
  • Muskat etter smak

Slik gjør du:

Tilbered béchamelen ved å varme opp melken og smelte smøret i en separat panne. Når den er helt smeltet, fjern den fra varmen og tilsett det siktede melet og bland kraftig med en visp, og pass på at du ikke etterlater klumper. Ha så smør- og melblandingen tilbake på varmen og la den surre til den er lett brunet. Ta tilbake melken, som i mellomtiden vil ha varmet opp, og tilsett salt og muskat, og tilsett deretter alt i smøret og melet. Bland godt for å få en homogen blanding og la den avkjøles. Ta en bakebolle på 30 x 20 cm og dryss bunnen med et første lag bechamel, ett med pesto og ett med pasta, og dekk til med mer bechamel og revet parmesan. Gjenta denne operasjonen til pannen er full. Dryss det siste laget med pasta med bechamel, pesto og en sjenerøs mengde parmesan. Stek i en forvarmet statisk ovn ved 180 ° C i ca. 15 minutter.

Smakslykke har produkter som kan passe til denne oppskriften med en samlet pris på:


Total: NOK 520,00 Førpris: NOK 520,00 inkl. mva.


Inneholder


Granaio Italiano type “00” Fresh Pasta 1kg


Antall: 1

Egner seg til å bli bearbeidet både for hånd og maskin
Les mer


Lasagne plater m/egg 250gr


Antall: 2

La Pasta di Aldo sin Lasagne eggpasta er begynnelsen på den beste lasagnen du noen gang har laget! Deigtykkelsen er mellom 0,9-1,3 mm. Denne pastaen lyser opp bordet og ganen!
Les mer


Parmigiano Reggiano DOP 24mnd


Antall: 1

Ekte parmesan kan identifiseres med at ordene Parmigiano-Reggiano er stemplet på skorpen av osten. Parmesan blir som regel revet, men kan også skjæres med en ostehøvel.
Les mer


Pesto alla genovese 180 g


Antall: 1

Anfosso sin Pesto er nok en av de beste pestoene vi har smakt! Brukes i pastasalat, i varm pasta, på brød som erstatning til smør, dipp og som smakserstatter.
Les mer