Lasagne med pesto
Et deilig alternativ til den klassiske lasagnen med kjøttsaus er de som er tilberedt med genovese pesto. I denne oppskriften kommer to av hovedpersonene i italiensk mat sammen i en enkelt rett full av smak!
Ingredienser 8 porsjoner
- 21 ark lasagne
- 250 g revet parmesan
- Pesto Cascina San Cassiano
- 1 L melk
- 100 g mel 00
- 1 klype salt
- 100 g smø
- Muskat etter smak
Slik gjør du:
Tilbered béchamelen ved å varme opp melken og smelte smøret i en separat panne. Når den er helt smeltet, fjern den fra varmen og tilsett det siktede melet og bland kraftig med en visp, og pass på at du ikke etterlater klumper. Ha så smør- og melblandingen tilbake på varmen og la den surre til den er lett brunet. Ta tilbake melken, som i mellomtiden vil ha varmet opp, og tilsett salt og muskat, og tilsett deretter alt i smøret og melet. Bland godt for å få en homogen blanding og la den avkjøles. Ta en bakebolle på 30 x 20 cm og dryss bunnen med et første lag bechamel, ett med pesto og ett med pasta, og dekk til med mer bechamel og revet parmesan. Gjenta denne operasjonen til pannen er full. Dryss det siste laget med pasta med bechamel, pesto og en sjenerøs mengde parmesan. Stek i en forvarmet statisk ovn ved 180 ° C i ca. 15 minutter.
Smakslykke har produkter som kan passe til denne oppskriften med en samlet pris på: