Arancini (risottoballer)

Oppskrift av Sverre Magnus Holen, juni 2022

Forrige oppskrift var en av mange risotto oppskrifter som kommer framover i løpet av året. Som sagt elsker jeg risotto, men også fordi restene kan brukes til å lage en ny digg rett, nemlig Arancini (risotto baller)

Disse bruker jeg da som en snack, fingermat eller tilbehør til en annen rett. Disse kan også fryses «rå» og friteres når du faktisk trenger de. Her kan man også bruke alle slags forskjellige typer og man kan til og med komplementere med andre ingredienser.

Men vi begynner enkelt, så kommer det flere forslag senere. I denne retter tar du litt på feelingen ang mengde, da det varierer veldig hvor mye man har igjen. Men dette er en oppskrift ca ut ifra 4 personer.

 

Ingredienser:

-          Ca 300 gr Risottorester.

-          3 Egg.

-          150 gr hvetemel.

-          100-150 gr PANKO/brødsmuler

-          Salt/pepper.

-          Olje til fritering (jeg bruker gjerne raps/solsikke)

Hvordan:

Risottoen som har ligget kaldt i kjøleskapet siden dagen før tas ut og formes til små baller ca på størrelsen som en golfball. Legg de på et brett og sett i kjøleskapet igjen.

Sett fram 3 små boller.

I den første har du mel med litt salt og pepper.

I den andre har du vispet egg.

I den siste heller du brødsmuler.

(Her kan du da fryse de ned om du vil og bruke de til neste selskap feks!)

Varm opp oljen på ca 180 grader (nr 7)

Oljen er varm nok når du kan stikke en tresleiv nedi oljen og det begynner å bruse rundt den.

Dypp risottoballene i olje, deretter i egg og til slutt i brødet, slik at alt sitter godt. Slipp de deretter forsiktig nede i oljen, og la de fritere i ca 3 min mens du vender litt på dem.

Legg de så på ett tørkepapir, tilsett litt salt, urter og server de varme.

Sprø utenpå og myke inni….mmmmmmmmm!


Total: NOK 199,00 Førpris: NOK 199,00 inkl. mva.


Inneholder


Granaio Italiano type “00” Fresh Pasta 1kg


Antall: 1

Egner seg til å bli bearbeidet både for hånd og maskin
Les mer


Tradisjonell Carnaroli ris 1 kg


Antall: 1

Vår Carnaroliris er laget på tradisjonelt vis. Risen er av en type som har høyt innhold av stivelse og trekker til seg væske på en annen måte enn vanlig ris.
Les mer